Vidste du det? - Du får stor skatterabat for indbetalinger til pension!

Faktisk kan du få et ekstra fradrag på helt op til 32 %. Det gør det endnu mere attraktivt at spare op til din pension.

Folketinget har nemlig vedtaget nye regler fra skatteåret 2018, der betyder, at du får et ekstra skattefradrag på de første 70.000 kroner, som du eller din arbejdsgiver indbetaler på din ratepension og livsvarige livrenter.

Indbetalinger til ratepension og livrente er i dag fradragsberettiget helt op i topskatten. Det er resultatet af et nyt pensionsfradrag til danskerne. Der er tale om en skatteaftale, der indfases gradvist i år og frem til 2020. - Fradraget vil være 8 % i 2018 og stigende til 12 % i 2020, hvis du har mere end 15 år til din pensionsalder og 20 % i 2018 til 32 % i 2020, hvis du har mindre end 15 år til pensionsalderen.

Betaler du topskat eller mellemskat kan du se frem til ekstra skattelettelse. Betaler du bundskat, skal du i stedet overveje at bruge reglerne for aldersopsparingen. Så får du selvfølgelig ikke noget skattefradrag, men til gengæld kan du spare op helt uden modregning.

Det behøver ikke at være svært – men det er vigtigt!
Vi hjælper dig gerne med at få overblik over, hvordan du får mest ud af din opsparing til pension. Og har du ikke udnyttet fradraget for 2018 fuldt ud, har du en god grund til at opsøge din rådgiver. Sammen kan vi på en overskuelig måde skabe overblikket for dig, med det formål at undersøge om du bør udnytte denne nye mulighed inden udgangen af 2018.

Hvis du ønsker det, kan vi ved samme lejlighed, helt gratis lave din eller jeres helt egen pensionsplan der viser, hvordan økonomien ser ud som pensionist – herunder hvordan du er dækket, hvis du bliver syg før du går på pension og hvordan dine pårørende er stillet, hvis du dør inden pensionsalderen.